ESEMÉNYNAPTÁR

August 2021
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

szgyf_banner.jpg
szgyf_somogy_banner.jpg

Petörkei Alkotó Tábor

A Napkerék Egyesület Petörkén táboroztatott egy hétig 2016.06.20-25-ig. A tanulók ezalatt, az együtt töltött idő alatt különböző irányított szabadidős programokon, kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Többek között íjászkodtak a mesztegnyői plébánossal, Feri atyával, valamint foci bajnokságot szerveztünk számukra. Bőszénfára a Kaposvári Egyetem Szarvas Farmján tettünk kirándulást, ahol a tanulók megismerhették az ott élő állatokat, lovas kocsizhattunk. Több alkalommal táncházat tartottunk, amit a táborozók nagyon élveztek.
Délutánonként a petörkei tóban fürödtünk, és vízi csatáztunk is.
A kézműves foglalkozás keretein belül táborzászlót, óriásbuborékot, csipeszrepülőt, ékszertartót, kreppvirágokat készítettünk. Kakas József kosárfonó, népi iparművész segítségével óriás szíveket készítettek fűzfavesszőből.
Esténként filmet néztünk, számháborúztunk.
Az egy hét elteltével mindenki új élményekkel tért haza.


Balatonszemesi Tábor

A Napkerék Egyesület 2016.07.18-24. között egy hetes tábort szervezett Balatonszemesen, a Pillangó Táborban. Több helyről érkeztek hozzánk gyerekek. Gyorsan összeszokott csapattá alakultunk. Szerencsére jó időt fogtunk ki így minden nap tudtunk fürdeni a Balatonban. A tábor alatt rengeteg programunk volt. Több alkalommal táncházat tartottunk, kirándulás keretein belül elmentünk Balatonföldvárra kisvasúttal és megtekintettük az ottani kilátót. Dodzsemeztünk, hajókiránduláson vettünk részt és többször elmentünk fagyizni. Foci és röplabda bajnokságot, valamint csapatversenyt szerveztünk. Romológus tanár tartott érzékenyítő foglalkozást a táborozók számára. Készítettünk virágot papírból, origamiztunk. Tábor zárásaként ki mit tudot rendeztünk, amelynek hatalmas sikere volt. A hét végén senki nem szeretett volna hazamenni. Új barátságok születtek ezalatt az idő alatt a gyerekek nagyon jól érezték magukat.

Kaposvár, 2016. augusztus 18.


Tisztelettel:

Bogdán Imre
Napkerék Egyesület elnöke